Szülés utáni hasplasztika és szemhéjplasztika Debrecen

Szülés utáni hasplasztika

Szülés utáni hasplasztika

A szülés utáni hasplasztika olyan műtéti beavatkozás, amelyet azok az anyák fontolgatnak, akik vissza szeretnék nyerni a hasuk korábbi feszességét és alakját. A terhesség és a szülés során megnyúlnak a hasizmok és a bőr, ami sok esetben már nem húzódik vissza teljesen magától. Ennek helyreállítására nyújt megoldást ez a típusú plasztikai sebészet.

Miért válasszuk a szülés utáni hasplasztikát?

A szülés utáni hasplasztika nem csak esztétikai beavatkozás, hanem segíthet a mindennapi életminőség javításában is. A szülés után gyakran maradnak megnyúlt bőr- és zsírszövetek, amelyeket diéta és edzés sem tud teljesen eltüntetni. Emellett előfordulhat, hogy a hasfali izmok szétnyílása (rectus diastasis) miatt a has még mindig elődomborodik, és fizikai diszkomfortot okoz.

A beavatkozás menete

A műtét során az orvos egy ívelt metszést végez a csípőlapátok között, a szeméremdomb fölött, rejtett helyen. A köldök körülmetszésre kerül, majd a hasfali bőr és zsírréteg felpreparálásra kerül a bordaívekig. A köldök alatti részt eltávolítják, és ha szükséges, a hasfali izomzatot is rekonstruálják. A köldök új helyen kerül rögzítésre, majd plasztikai varratokkal zárják a sebszéleket. A műtét altatásban történik, és néhány napos kórházi bentfekvést igényel.

Mire számítsunk a műtét után?

A beavatkozás után kompressziós kötést helyeznek fel, amely csökkenti az esetleges utóvérzéseket és elősegíti a sebfelszínek letapadását. A pácienseknek a műtétet követően legalább 2 hétig pihenniük kell, és kerülniük kell a fizikai megterhelést. A kompressziós kötést vagy ruhát négy hétig kell viselni. A teljes felépülési időszak alatt fontos betartani az orvosi utasításokat a komplikációk elkerülése érdekében.

Ki az ideális jelölt?

Az ideális jelölt a szülés utáni hasplasztikára azok a nők, akik befejezték a családalapítást és nem terveznek további terhességet. Azok is jó jelöltek, akik egészségesek, és nem rendelkeznek olyan egészségügyi problémákkal, amelyek hátráltathatják a gyógyulást. Az ideális jelöltnek realistán kell látnia az eredményeket és elvárásait össze kell hangolnia a műtéti lehetőségekkel.

A szülés utáni hasplasztika elvégzése előtt fontos konzultálni egy tapasztalt plasztikai sebésszel, mint például Dr. Fábián Zsolt, aki részletesen elmagyarázza a lehetőségeket és a várt eredményeket.

Szemhéjplasztika Debrecen

Miért válasszuk a szemhéjplasztikát?

A szemhéjak bőrének és izomzatának öregedése mindenkinél bekövetkezik az idő múlásával. A szemhéjplasztika Debrecen kifejezetten azok számára ideális megoldás, akik szeretnék visszanyerni fiatalos megjelenésüket. Az alsó és felső szemhéjak petyhüdtsége nem csak esztétikai problémát okozhat, hanem a látást is zavarhatja, ezért érdemes gondolni a korrekcióra.

A műtét folyamata

A szemhéjplasztika általában helyi érzéstelenítéssel történik. Az eljárás során a sebész eltávolítja a laza, ráncos bőrt és az elődomborító zsírszövetet. A szemhéjplasztika Debrecenben Dr. Fábián Zsolt plasztikai sebész professzionális kezei alatt zajlik, garantálva a biztonságos és kiváló eredményeket. A műtét után a szemhéjakat vékony kötés borítja és javasolt a C- és K-vitamin szedése, valamint a szemek környezetének hűtése.

Gyógyulási idő és utókezelés

A varratszedés a műtét utáni 7. napon történik. Az eljárást követően kerülni kell a fokozott fizikai terhelést, amely vérnyomás-emelkedéssel járhat. A heget legalább fél évig óvni szükséges a napsugárzástól, hogy a gyógyulás tökéletes legyen. A szemhéjplasztika Debrecen előnye, hogy szükség esetén a bőrön lévő pigmentfoltok kémiai vagy lézeres hámlasztása is elvégezhető a műtéttel egyidejűleg, amely látványos eredményeket ad.

Konzultáció és műtét utáni kontroll

A műtétek előzetes konzultáció és alapos vizsgálatok után kezdődnek, melyek Debrecen mellett Egerben és Kisvárdán is elérhetők. A szemhéjplasztika Debrecenben a TritonLife Magánkórház csúcstechnikával felszerelt műtőiben zajlik, biztosítva a legmagasabb szintű ellátást. Az előzetes konzultációk és kontrollvizsgálatok során a páciensek minden kérdésükre választ kapnak, és az orvosok folyamatosan nyomon követik a gyógyulási folyamatot.